Hoe je toch kunt besparen op de (duurdere) boodschappen

Was je voorheen voor 60 euro klaar met je week boodschappen, dan kom je nu bedrogen uit.
Nu leg je voor dezelfde boodschappen zeker 20 euro meer neer. De boodschappen zijn gemiddeld 20% duurder geworden. De oorzaak hiervan ligt in veel langere leveringstijden en een tekort aan grondstoffen. Daarnaast speelt ook de oorlog Rusland – Oekraïne mee. Oekraïne de graanschuur van Europa. Wil je toch besparen dan heb ik wat tips voor je:

Er is een app waarmee je groente of fruit pakketten kunt kopen.
Dit is de TO GOOD TO GO app. Deze app is opgericht ter voorkoming van voedselverspilling en dat is natuurlijk een goede zaak. Supermarkten, hotels, bakkers en restaurants doen eraan mee.

Hoe werkt het?

Je meldt je aan bij de gratis app en geeft aan waar jij je MAGIC BOX wilt kopen.
De boxen worden tussen 19.00 en 19.30 uur op de website gepresenteerd en je kunt dan aangeven welke jij wilt. Als het gelukt is moet je online betalen en kun je op een afgesproken tijdstip de box ophalen. De pakketten bestaan uit groente en fruit wat nog een paar dagen te gebruiken is. En bij de restaurants/ hotels gaat het om maaltijd boxen.

Natuurlijk is een slimme meid (of vent) op zijn toekomst voorbereid en ga je de groente direct bij thuiskomst, indien mogelijk, zover voorbereiden dat je ze kunt invriezen en gaat gebruiken wanneer jij dat wilt. Dat is pure winst.

Het fruit, wanneer dat al wat minder wordt, kun je verwerken in koekjes, gebak, ijsjes, smoothies of lekkere toetjes. Laat je kinderen meehelpen bij het klaar maken van al dat lekkers en je hebt ook nog eens een gezellige middag met elkaar.
Ik raad je aan, om even de tips over de groente en fruit box van de LIDL op de site vakervrolijk.nl te lezen.

De volgende tip is de groente of fruit week tas op de markt te kopen. Kosten 10 euro en voor 5 dagen inhoud. Daarna volgen de websites van budget koken waar je voor weinig geld een heerlijke maaltijd kunt bereiden met goedkope voedingsmiddelen.

Als laatste wil ik je de tip meegeven, wanneer je met een ander gezin samen wilt inkopen, dan kan dat goedkoper zijn omdat groot inkopen vaak voordeliger is. Bij thuiskomst de boel verdelen en de kosten delen.

Natuurlijk hou je ook de aanbiedingen goed in de gaten. Let er wel op dat niet iedere aanbieding een voordeligere aanbieding is. En als allerlaatste, ga eens shoppen in Duitsland, de boodschappen prijzen liggen daar (net als de benzine prijzen) lager dan in Nederland.
Dus wie de mogelijkheid heeft, maak er een dagje Duitsland van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *