Nederland 2021 – Schulden en andere financiële problemen

Eerlijk gezegd is dat in onze huidige economie niet zo verwonderlijk. Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens is financieel kwetsbaar en hebben schulden. Een half miljoen gezinnen leven in diepe armoede, hier in het rijke Nederland.

  • Onze jongeren die studeren hebben straks een torenhoge studieschuld. Want ze moet de studiebeurs straks terug betalen.
  • Starters kunnen geen huis kopen omdat ze niet voldoende eigen geld kunnen inleggen en natuurlijk door de compleet ontplofte huizen markt. En dat terwijl er al jaren lang te weinig woningen zijn. De huurprijzen van de sociale woningen zijn voor vele amper nog op te brengen.
  • Gelukkig zijn de sociale huren tijdelijk bevroren, maar voor hoe lang en wat gaat dit in de toekomst doen.
  • De energiearmoede vanwege de gasprijs, wat gaat dat doen op de jaarafrekening. En zal de tegemoetkoming van de regering genoeg zijn? Hoeveel mensen komen er door in de problemen?
  • En wat te denken van de toeslag affaire, veel gezinnen zijn hierdoor ernstig in de problemen gekomen en het is nog steeds niet opgelost. Prijzen die maar blijven stijgen.
  • Voedselbanken die te weinig aanvulling krijgen om de mensen die er van afhankelijk zijn voldoenden eten te kunnen geven. De koopkracht ontwikkeling, boodschappen die steeds duurder worden, stijgende benzine prijzen. Openbaar vervoer te duur, gemeentelijke belastingen.

Alles stijgt maar de lonen en zeker de uitkeringen gaan daar niet in mee. En dan wordt er geroepen dan moeten ze maar gaan werken, maar wat men vaak niet beseft is dat er een enorm aantal ouderen tussen zitten die gewoon ook nergens meer aangenomen worden omdat ze te oud, lees te duur, gevonden worden. Of mensen die afgekeurd zijn, lichamelijk kapot.

  • Menstruatie armoede, dit vind ik met recht het aller ergste. Kinderen die niet naar school kunnen omdat ze geen maandverband producten kunnen betalen. Denk ook eens aan de Wajong uitkeringsgerechtigden, mensen met geestelijke of lichamelijke beperkingen. Ze willen wel maar komen er niet in. Of de mensen die gewoon niet de juiste diploma’s hebben en dus nergens binnen komen en geen geld hebben om te kunnen studeren.

**NEDERLAND 2021** – Dit moest ik EVEN KWIJT !!!