Sparen voor mensen met weinig geld

De meest gehoorde reden dat iemand niet spaart, is dat er geen geld voor is. Voor mensen die moeite hebben met sparen, kan het toch effectief zijn als ze ongemerkt kleine bedragen kunnen sparen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen kleine bedragen minder in hun hoofd registreren dan grotere, en daardoor wordt dit geld dus ook minder gemist.
Een mogelijkheid is 5% of 10% van elk boodschappen bedrag over te maken naar je spaarrekening. Op deze manier kun je toch een leuk bedrag bij elkaar sparen.  Het is een begin en dat zal jou het vertrouwen geven dat het toch lukt om te sparen.  Waardoor je automatisch meer gaat sparen.

Dat kan er zo uit zien:
1 – Je hebt boodschappen gedaan voor 7,99 euro x 5% = 0.40 cent afgerond.
2 – Of je hebt boodschappen gedaan voor 7.99 euro x 10% = 0.80 cent afgerond.
3 – Of je doet 1x per week boodschappen voor 49,85 euro x 10% = 5 euro afgerond.
Stort dit direct op je spaarrekening en laat het staan
Natuurlijk kun je de bedragen wat verhogen, maar het moet geen beperkt gevoel geven. Want dan is de kans groot dat je het er weer af haalt.
Ga de wedstrijd met jezelf aan, je kunt dit!!!
Op deze manier spaar je, ook al heb je een minimaal inkomen, toch nog een mooi bedrag bij elkaar. Ga actief op zoek naar jouw geld grens, en zet je spaardoel vast.

Een tweede mogelijkheid is gratis spaarzegels sparen. Spaar de gratis koopzegels en lever de boekjes pas aan het einde van het jaar in.Leg ze weg uit het zicht en zet in je agenda december boekjes inleveren. Dit kan een leuk bedrag opleveren.

En de laatste spaar keuze is statiegeld sparen. Heb je lege flessen ingeleverd bij het boodschappen doen? Zet dan na thuiskomst het statiegeld bedrag wat je terugkreeg, direct op je spaarbank. Of het nou veel of weinig is, je spaart en dat is het belangrijkste.
Vanaf dit jaar zit op alle plastic flessen statiegeld zit, dus ook de kleine flesjes!

Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *